ΜΑΔΡΙΤΗ-ΤΟΛΕΔΟ

Το σχολείο μας από 29-2-24 έως και 3-3-24 πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μαδρίτη και το Τολέδο. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ισπανική πρωτεύουσα, να επισκεφθούν το πάρκο Retiro με το γυάλινο παλάτι, το γήπεδο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, το μουσείο Reina Sofia, όπου θαύμασαν τον πίνακα Guernica του Πικάσο, το μουσείο του Prado, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πινακοθήκες της Ευρώπης, με πίνακες-μεταξύ άλλων- του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Dali, του Rubens, του Goya, του Hieronymus Bosch, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον την επίσημη ξενάγηση και στα δύο μουσεία.

Επιπλέον, επισκέφθηκαν την πόλη όπου έζησε ο Έλληνας ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, τη μεσαιωνική πόλη του Τολέδο, όπου ξεναγήθηκαν στον καθεδρικό ναό της πόλης (Catedral Primada Santa Maria de Toledo), που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα γοτθικού ρυθμού του 13ου αι. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν και στο παρεκκλήσι του ναού, όπου θαύμασαν τους ζωγραφικούς πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το πανεπιστήμιο AUTONOMA της Μαδρίτης, όπου παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν εκπονήσει με θέμα τις πολιτισμικές σχέσεις Ελλάδας-Ισπανίας, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν την εισήγηση του καθηγητή Antonio Revuelta. Κατόπιν περιηγήθηκαν στο πανεπιστημιακό campus και έγιναν δεκτοί από την αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της κοσμητείας της σχολής κλασικών Σπουδών (Facultad de Filosofia y Letras), από την οποία ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας σε άπταιστα ελληνικά.

Τέλος, το σχολείο μας επισκέφθηκε τον ελληνικό πολιτιστικό σύλλογο GREMA, όπου ενημερώθηκε για τη δράση του για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, ενώ οι μαθητές μας συνομίλησαν με τα παιδιά των Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Ισπανία και αντάλλαξαν πληροφορίες για τις σχολικές τους εμπειρίες.

Μουσείο Reina Sofia- Guernica
Η μεσαιωνική πόλη του Τολέδο
Ο καθεδρικός ναός του Τολέδο του 13ου αι.
Τολέδο- η υπογραφή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου
Στο Πανεπιστήμιο Autonoma της Μαδρίτης με τους καθηγητές της σχολής κλασικών σπουδών και την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου
Στο Πανεπιστήμιο Autonoma της Μαδρίτης